O le televave o le atinaʻeina o le maketi o le maa e teu ai le malosi

I le tulaga o le teuina o le malosi, e tusa lava po o le a le numera o galuega faatino poʻo le fua o le faʻaogaina gafatia, o le Iunaite Setete ma Iapani o loʻo avea pea ma atunuʻu faʻataʻitaʻiga sili ona taua, e tusa ma le 40% o le gafatia faʻapipiʻiina i le lalolagi.

Sei o tatou tilotilo i le tulaga o loʻo i ai nei o le teuina o le malosi o le fale e sili ona latalata i le olaga.O le tele o le teuina o le malosi o le fale e faʻavae i luga o le la photovoltaic system, lea e fesoʻotaʻi i le faʻasologa, ma faʻapipiʻiina i le faʻaogaina o le eletise, maa e teu ai le malosi ma isi vaega e fausia ai se faiga atoa e teu ai fale.faiga malosi.
Malosiaga Faletupe Malosiaga FP-F2000

O le televave o le atinaʻeina o le teuina o malosiaga i totonu o atunuʻu atiaʻe, aemaise lava i Europa ma le Iunaite Setete, e mafua ona o le taugata tele o tau o le eletise i nei atunuʻu, lea na tuleia ai pisinisi e fesoʻotaʻi i le auala vave.I le avea ai ma se faʻataʻitaʻiga o le tau eletise nofomau i Siamani, o le tau o le eletise i le kilowatt-hour (kWh) e maualuga atu i le 0.395 US dollars, poʻo le 2.6 yuan, e tusa ma le 0.58 yuan i le kilowatt-hour (kWh) i Saina, lea. e tusa ma le 4.4 taimi.

E tusa ai ma suʻesuʻega lata mai a le kamupani suʻesuʻe Wood Mackenzie, ua avea nei Europa ma maketi sili ona tele i le lalolagi e teu ai malosiaga mo fale.I le isi lima tausaga o lumanaʻi, o le a tuputupu aʻe vave le maketi o le teuina o malosiaga i Europa nai lo Siamani, lea e sili atu le taʻitaʻi o maketi a Europa i le teuina o malosiaga nofomau.
A
O le fa'aputuina o le fa'aputuina o le malosi e teu ai le malosi i totonu o Europa e fa'amoemoe e fa'alima fa'atupuina, e o'o atu i le 6.6GWh i le 2024. O fa'atinoga fa'aletausaga i le itulagi o le a sili atu nai lo le fa'aluaina i le 500MW/1.2GWh i tausaga ta'itasi i le 2024.

O isi atunuu Europa e ese mai Siamani o loʻo amata faʻapipiʻiina le tele o faiga e teu ai le malosi, aemaise lava ona o le pa'ū o le maketi, tau o le eletise ma tau fafaga, lea e maua ai avanoa lelei.

E ui o le tamaoaiga o le teuina o malosiaga sa luitauina i aso ua mavae, o le maketi ua oʻo i se tulaga faʻafefe.O maketi tetele i Siamani, Italia, ma Sepania o lo'o aga'i atu i le laina tutusa mo le nofoia o le la + teuina, lea e fa'atusalia ai le tau o le eletise i le fa'aogaina o le la.

O Sepania ose maketi e teu ai le malosi i Europa e matamata ai.Ae e leʻi faʻatulafonoina e Sepania se faiga faʻavae faʻapitoa mo le teuina o le malosi, ma o loʻo i ai i le atunuʻu se faʻalavelave faʻaleagaina o le malosi o le la i le taimi ua tuanaʻi (faʻafeiloaʻi fafaga-i tau ma se finauga "lafoga la").Ae ui i lea, o se suiga i le mafaufau o le malo Sipaniolo, faʻauluina e le Komisi Europa, o lona uiga o le a le pine ae vaʻaia e le atunuʻu se atinaʻe i le maketi o le la nofomau, faʻapipiʻiina le ala mo le atinaʻeina o galuega faʻapipiʻi-solar-faʻaopoopo i Sepania, o le itulagi sili ona susulu o le la. Europa..O le lipoti o loʻo faʻaalia ai o loʻo i ai pea le tele o tulaga maualuga mo le faʻapipiʻiina o faiga e teu ai le malosi e faʻapipiʻi ai le faʻapipiʻiina o le malosi o le la, lea e 93% i le suʻesuʻega a WoodMac i le 2019 o poloketi faʻapipiʻi-solar i Siamani.O le mea lea ua atili ai ona lu'i le talosaga a le kalani.O loʻo faʻailoa mai e le lipoti e manaʻomia e Europa nisi faʻataʻitaʻiga pisinisi fou e faʻafefe ai tau i luma ma mafai ai ona teuina le malosi o fale e fesoasoani ai i tagata Europa e faʻaogaina le suiga o le malosi.O le si'itia o tau o le eletise ma le naunau o le au fa'atau e nonofo i se si'osi'omaga lanu meamata, sili atu ona gafataulimaina e fa'atupuina le fa'atupula'ia o le fa'aputuina o le malosi i fale.


Taimi meli: Sep-30-2022